Spil på et golfhold

Spil på et golfhold

Som golfspiller i dag findes der rigtig mange muligheder, for at kunne spille på et hold. Oftest betragtes golfsporten som værende en sport man dyrker for sig selv, men flere og flere spilformater kommer til, hvor man kan være en del af et hold. 

Der er rigtig mange golfspillere, som spillere på et hold og der findes adskillige grupper uanset hvad du er til og hvilket handicap man spiller i. 

Regionsgolf 

Mange golfspillere har på et tidspunkt dyrket en eller anden form for konkurrenceidræt, og savner spændingen og intensiteten ved at deltage på et hold.
De færreste er dygtige nok til at spille på klubbens elite hold i DGU’s Danmarksturnering, men i Regionsgolf er der plads til alle. Her har alle mulighed for at deltage i et holdspil.

Siden 1970’erne har Regionsgolf udviklet sig til i dag at være en landsdækkende og velfungerende holdturnering for 184 klubber med tilsammen over 1.000 hold. Der er således mindst 9.000 spillere i turneringen, men medregnet sædvanlige udskiftninger på holdene igennem turneringen, er det reelle deltagerantal nærmere 10.000.

Et hold består af 2 damer og 4 herrer, som spiller 1 damesingle, 3 herresingler og 1 mixed foursome.

Grupperne bliver efterfølgende inddelt efter et handicap system, så man får så lige kampe som muligt. 

Danmarksturneringen

Danmarksturneringen for er en holdturnering der henvender sig til alle, som har lyst til at konkurrere på højt plan og har ambitioner om at udvikle deres golfspil til højest mulige niveau.
Danmarksturneringen er for begge køn, dvs. at holdet skal være et rent herrehold, et rent damehold.

Danmarksturneringen er flagskibet i størstedelen af de danske golfklubber, når det kommer til klubelitegolf. 

Et hold består af 7 spillere, som spiller 3 singler og 2 foursome. Når man kommer op at spille 2.division og op efter spiller man 8 på et hold, og spiller 36 huller. 

Kollegagolf 
 
Kollegagolf er baseret på et mindre hold, har spiller man oftest 2 spiller sammen med en tredje spiller som evt reserve. Spilformatet er  Four-ball stableford (bestball) spilles som hulspil. Den bedst som laver flest stableford point vinder hullet til holdet. 

Der spilles ligeledes med 7/8 handicap, og et max handicap på 36. 

Så uanset hvad du ønsker, så er der plads til at spille på et hold. 
Tilbage til blog