Hvilken golfbold skal jeg vælge?

Hvilken golfbold skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde de rigtige golfbolde. Vi forstår det. Derfor har vi lavet denne guide, så du nemmere kan finde golfbolde. 

Hvilken golfbold du skal vælge afhænger af:

  • svinghastighed
  • angrebsvinkel på bolden
  • spillestil
  • hvilket favoritmærke du har
  • økonomi

Det er derfor, JA Golf har golfbolde til spillere på alle niveauer. Nyd den lette distance og nøjagtighed med vores begynderbolde, træd op til udfordringen med vores mid-range linjer, og vend selv de mest udfordrende baner nedad med vores top-of-the-line bolde. Golfbolde fås nemlig i mange prisklasser og det er derfor vigtigt du vælger nogle der ikke vælter dit budget. 

Uanset hvilket niveau du befinder dig på, er der altid plads til at forbedre og udvikle dit spil, og det er her golfbolde fra JA Profil kan hjælpe. 

Golf er en sport, der kan nydes af folk i alle aldre, og golfkøller kommer i en række forskellige størrelser og former, så uanset hvilken type golfspiller du er, er der en, der passer til dig. Derfor er det vigtigt at kende din type, inden du køber golfbolde. 

Lad os gennemgå de vigtigste typer golfspillere.

Begynderen: Disse spillere vil have noget, som de kan øve deres sving med indendørs eller i dårligt vejr. De leder efter noget, der er nemt at have med sig og sjovt at lege med. En putter vil være ideel for disse spillere, fordi den er nem at bruge og vil ikke afbryde spillet.

Den mellemliggende golfspiller: Disse golfspillere har været på banen før, men er ikke sikre på, hvilken klub de skal vælge, hver gang de starter. De bliver ofte frustrerede, når tingene ikke fungerer som planlagt. For denne golfspiller er et strygejern et godt valg, fordi det giver dem mere kontrol, end et træ gør. Strygejernet giver dem også mulighed for at foretage justeringer midt i svinget, hvis det er nødvendigt.

Den avancerede golfspiller: Disse spillere ved, hvad de vil have på banen: en dejlig køretur ned ad fairwayen! Den avancerede golfspiller er komfortabel med deres sving og ved, hvordan man får bolden placeret. 

 

Her er nogle tips til dig, så du får mest muligt ud af din golfoplevelse:


1) Sørg for ikke at købe billige havbolde. Havbolde, der har ligget i vandet i længere tid, forringes betydeligt og flyver ikke så langt eller lige som nyere havbolde.

2) Køb nye golfbolde, der er relativt nye, for at sikre maksimal distance, mindst overfladeslitage og de bedste flyveegenskaber.

3) Vær ikke bange for at lege rundt på greenen. Alle slår ud fra forskellige positioner, og der er mange forskellige måder at spille rundt på greenen på!

4) Lad ikke vinden afskrække dig fra at spille. Selv om den vil påvirke, hvor højt din bold går, påvirker den ikke, hvor langt den går. Bare sigt i den retning, du gerne vil have din bold til at gå, og giv slip på køllen!

Det er en vanskelig ting, at vælge en ny golfbold. Du vil have en, der flyver lige og langt, en, der aldrig svigter dig, når du skal lave et vanskeligt putt. Men hvilken en er det?

Der er nogle ting, der kan hjælpe dig med at indsnævre din søgning. Først og fremmest skal du kigge på hullerne på bolden. Jo flere dimples der er, jo større chance er der for, at bolden flyver lige og langt. Og hvis du så ikke er på udkig efter distance, men stadig ønsker noget, der flyver lige og rigtigt, skal du kigge på boldens cover. Det skal være skinnende, så lyset preller af på det for at gøre det lettere at se gennem luften og undgå træer eller andet.

Endelig skal du tjekke, hvor slidt den ser ud. Hvis den er for slidt, vil den ikke flyve lige eller langt længere, fordi den har været udsat for hårde elementer (som f.eks. vand) i for lang tid.

Kort sagt: Kig efter kugler med masser af fordybninger og skinnende overtræk! Hold dig fra søbolde, det er ikke besværet værd.  

Hvilke golfbold skal du vælge?

 Spillertype

Mærke Golfbold

Pro og elitespiller - hcp. +5 til 5

Srixon Z-STAR / Z-STAR XV

Pro og elitespiller - hcp. +5 til 5

Bridgestone Tour

God klubgolfspiller - hcp 5 til 12

Srixon AD333 Tour

God klubgolfspiller - hcp 5 til 12

Bridgestone E6

Golfbolde til gennemsnitsgolfer

Srixon

Soft Feel

Golfbolde til gennemsnitsgolfer

Srixon

 AD333 

Golfbolde til gennemsnitsgolfer

Bridgestone

 Tresoft

 

Hos JA Golf forhandler vi golfbolde fra mærkerne BridgestoneSrixon og XXIO. Du kan desuden også spare 10% på golfbolde hvis du vælger at få golfbolde på abonnement. Der er også mulighed for at få tryk på golfbolde. 

Tilbage til blog