3 grunde til, at din ryg gør ondt efter golf

3 grunde til, at din ryg gør ondt efter golf

Sådan løser du rygsmerter efter golf

Desværre er rygsmerter meget udbredt hos golfspillere. Faktisk er det den mest almindelige skade i vores sport. Mange spillere oplever rygsmerter enten under eller efter at have spillet golf. Men hvorfor gør min ryg ondt efter golf? Smerten spænder fra mildt ubehag til stærke smerter, men for alle golfspillere påvirker det deres evne til at spille på deres fulde potentiale.

Hvorfor giver golf mig rygsmerter?
Her er 3 af de hyppige grunde til, at amatørgolfspillere, får rygsmerter.

Mangel på mobilitet
Vores moderne livsstil har fået os til at sidde fast bag skriveborde, sidde på stole og læne os ned over vores telefoner. Dette kan være en grund til, at vores hofter, ryg, nakke og skuldre som følge heraf mister meget af deres evne til at bevæge sig. Golfsvinget kræver meget bevægelse, ved høje hastigheder.

Når du forsøger at sætte en krop med begrænset bevægelse gennem gyngen, vil den finde en vej uden om sine begrænsninger. Fjerner man de mulige tekniske problemer, der kan opstå i svinget, vil dette også føre til, at områder af kroppen, der typisk bruges til at stabilisere sig, i stedet bliver brugt til bevægelse.

Den nederste del af ryggen er for eksempel mest udformet som en stabil del af kroppen. Men med begrænset bevægelse over (torso) og under (hofter) har dette område intet andet valg end at hjælpe dig med rotation i golfsvinget. Gør dette en eller to gange, ingen big deal, gentag det over 90 gange i en runde, og det kan begynde at fortælle dig, at det ikke er glad.

Sådan løser du det: Forbedring af mobiliteten af ​​din torso og hofterotation vil aflaste meget af trykket på din lænd. Nogle øvelser til at stabilisere området kan også være til gavn.

Slagmekanik
Den måde, vi svinger golfkøllen på, vil afspejle, hvor belastningen påføres kroppen. Slag, der har lidt bevægelse i underkroppen og ikke bruger jorden godt, vil typisk have større krav til den øverste halvdel, og lænden kan tage hovedet af dette.

Dette kunne linkes tilbage til mobilitet som nævnt ovenfor. For eksempel, med begrænset hofterotation tilgængelig, kan en spiller være mere tilbøjelig til at svaje væk fra bolden for at opbygge momentum. Eller med begrænset rotation i torsoen, kan du se en svingledning mere med armene.

Dette er dog ikke kun baseret på swing-'fejl'. Overdreven sidebøjning eller overdreven adskillelse mellem over- og underkroppen vil også give ekstreme belastninger på lænden.

Sådan løser du det: At arbejde på din mobilitet og styrke vil helt sikkert gøre dig mere modstandsdygtig over for det sving, du svinger. Men at have en lektion med en træner, der forstår vigtigheden af ​​lang levetid i spillet, kunne være en god mulighed, hvis du mener, at du kæmper med nogle af de punkter, der er nævnt ovenfor.

For meget hastighed, ikke nok styrke
Med speed sticks og at slå bolden yderligere bliver mere og mere populært. Når du tilføjer hastighed, er det vigtigt, at vores kroppe har fundamentet til at bakke op om det. Mange hurtige resultatteknikker, som speed sticks, gør os sårbare over for en hastighed/styrke ubalance.

Oftest kommer skaderne i lænden fra dette, men også mange i midten af ​​ryggen. Vi kan se, hvordan det sandsynligvis ikke er en god idé at tilføje hastighed til en krop, der er immobil (årsag #1) og har dårlig svingmekanik (årsag #2). Men golfspillere, der er immobile med ineffektiv svingmekanik, er nok dem, der ikke rammer bolden ret langt, og derfor er de mest fristet til farttræning.

Sådan løser du det: For det første, hvis du vil tilføje hastighed, så er arbejdet med din krops fundament det første skridt. Bliv stærkere, mere mobil og mere robust. Læg derefter farttræning oven i dette. Den anden del er at indse, at mere fart ikke betyder længere afstand.

Brug tid på at arbejde på din kvalitet af strejke og kontrol af spin, som vil give dig mere distance. Når disse tal er optimeret, kan du se på at tilføje mere hastighed.

JA Golf hjælper dig med at forbedre dit handicap

Når du så forhåbentlig er kommet i tiptop form igen, så er det vigtigt med at rette golfudstyr. Hos JA Golf finder du: 

Se udvalget af golfudstyr, indtil dine rygsmerter bliver bedre. 

Tilbage til blog